Da li su VIBER i WHATSAPP bezbedni za korišćenje? XXI vek je vek tehnologije i njene upotrebe u najrazličitije svrhe, čime je došlo do velikog intenziviranja konkurencije u ovoj oblasti. Sa napretkom tehnologije dolazi do razvoja velikog broja aplikacija za kompjutere i mobilne telefone.

Prisluškivanje VIbera i Whatsapp-a – Prisluškivači Android IOS i Windows aplikacija

Koje treba da olakšaju svakodnevni život, da unaprede i ubrzaju komunikaciju. Da li je Viber bezbedan za korišćenje? Da li je Whatsapp bezbedan za korišćenje? Ukoliko ste kod nas na blogu proćitali temu koja govori o tome kako zaštititi mobilni telefon od prisluškivanja onda su Vam neke stvari jasnije.

Neke od najviše korišćenih aplikacija svakako su Viber i WhatsApp. Zamišljene su kao aplikacije za komuniciranje između korisnika. Kojima je predviđeno i olakšano slanje slika, video poruka i mnogih drugih sadržaja. Naravno, u doba kada se veliki deo života svakoga od nas preneo na internet prostor, postavlja se pitanje: – Da li su sve ove aplikacije potpuno bezbedne za korišćenje? Imajući u vidu skandale u vezi sa curenjem informacija na mnogim poznatim društvenim mrežama, može se reći da je ovo vrlo legitimno pitanje koje zaista zabrinjava korisnike. Obavezno odvojite nekoliko minuta i pogledajte aktuelnu temu kako se zaštititi od prisluškivanja.

Koliko su Viber i WhatsApp bezbedni za razgovor i pisanje poruka?

Viber i WhatsApp su aplikacije za razmenu poruka. Pri čemu se mogu slati i video poruke, slike, linkovi, obaviti grupni ili video poziv. I još mnogo pogodnosti koje ih čine vrlo popularnima i rasprostranjenima među milionima korisnika. Prisluškivanje telefona je realni rizik sa kojim se suočavaju mnogi širom sveta. Posebno ukoliko postoji mogućnost da imaju informacije koje drugima mogu biti od značaja ili žele da saznaju nešto od osobe od interesa. Posebno se razmatraju pitanja bezbednosti ovih aplikacija za dopisivanje. Što je dovelo do toga da vlasnici aplikacija vrlo često dokazuju bezbednost svojih aplikacija svojim korisnicima. Na internetu se može pronaći mnogo tekstova i dokaza koji govore u prilog tome da su ove aplikacije sasvim bezbedne. Ali svakako i dalje postoje korisnici koji nisu uvereni potpuno u njihovu bezbednost.

 

Da li se softwer za prisluškivanje Vibera i Whatsapp-a može instalirati na daljinu?

Ono što se stalno ističe kao najveći rizik jeste da software za prisluškivanje može da se instalira i na daljinu. Tako da onaj ko želi da prisluškuje ne mora da bude previše blizu vašeg telefona. A opet, lako može da dođe do željenih informacija. Internet je sa jedne strane pružio mogućnosti neslućenih razmera. Sa druge strane mnogo je rizika koje treba imati u vidu kada se procenjuju koristi od njegovog korišćenja. Bezbednost čini se nikada nije bila ugroženija samim napretkom tehnologije, koja se može koristiti u raznorazne svrhe. A opet se ta ista tehnologija koristi da se zaštitimo od narušavanja bezbednosti i privatnosti, tako da se čini da se svi nalazimo u začaranom krugu svakoga dana.

Zaključak o tome da li su VIBER i WHATSAPP bezbedni za korišćenje

Bez obzira na sve kontroverze, Viber i WhatsApp su svakako aplikacije koje se najviše koriste širom sveta. Tako da sve informacije koje se pojavljuju u vezi sa njihovom bezbednošću nekako ne utiču u tolikoj meri na smanjenje broja korisnika. Prisluškivanje je realna situacija koja se danas dešava. I postavlja brojna pitanja zaštite, sa kojima nikada ne možete biti načisto. Moderna tehnologija je ujedno i prednost i rizik, a od nas samih zavisi kako ćemo je koristiti.

Obavezno ne propustite sledeće teme

 

Špijunske kamere

Lokator za auto

GPS praćenje

Snimači razgovora

Kamera dugme

Mikro kamera power bank FULL HD

Zastita od prisluskivanja

Spijunske naocare FULL HD

Da li nas mobilni operateri prisluškuju?