Memorijske kartice

Memorijske kartice svih velicina renomiranih svetskih proizvodjaca Najnovije mikro sd kartice - Najpovoljnije - Najeftinije
MEMORIJSKE KARTICE
Memorijske kartice i njihova upotreba je danas širom rasprostranjena. Veliki broj uređaja koristi i podržava memorijske kartice.Najviše se koriste u mobilnim aparatima kao eksterne memorije. Danas svakom uredjaju nedostaju gigabajti memorije na mobilnim telefonima, interne memorije mobilnih telefona često nisu dovoljne. Dosta ljudi voli da na telefonu ima video snimke, fotografije, muziku i da im svi snimljeni materijali budu uvek dostupni u svakom trenutku. Takođe, česta je upotreba microSD kartica je u digitalnim fotoaparatima. Autoradio i multimedije za automobile danas uglavnom koriste memorijske kartice i USB flash memorije, a CD player-i polako bivaju istisnuti.
https://www.spijunskaoprema.org/16%20GB
16 GB
Class 10 - 4K, FullHD - MP3 – 272h, VIDEO 4h
https://www.spijunskaoprema.org/32%20GB
32 GB
Class 10 - 4K, FullHD - MP3 – 544h, VIDEO 8h
https://www.spijunskaoprema.org/64%20GB
64 GB
Class 10 - 4K, FullHD - MP3 – 1088h, VIDEO 16h
https://www.spijunskaoprema.org/128%20GB
128 GB
https://www.spijunskaoprema.org/256%20GB
256 GB
https://www.spijunskaoprema.org/512%20GB
512 GB

MEMORIJSKE KARTICE PREZENTACIJA

PRIMENA MEMORIJSKIH KARTICA

Akcione kamere kao sto su GO PRO kamere, kao i drugi modeli akcionih kamera, takođe koriste kao memoriju neku od memorijskih kartica.

Veliki broj špijunskih kamera nemaju svoju internu memoriju, već koriste memorijske kartice i to najčešće microSD kartice raznih veličina. Android box-ovi tj. multimedijalni uređaji za TV, pored svoje interne memorije imaju i slotove za memorijske kartice, kao i USB konektore.

Auto navigacije, bilo orginalne fabričke ugrađene u automobile, bilo druge navigacije, takođe koriste memorijske kartice. Kod fabričkih navigacija, mape se često prodaju na microSD ili SD kartici. I smart televizori imaju USB konektore i slotove za memo kartice,tako da možete da pustite film direktno sa njih,neku muziku i slično…

Još jedna funkcija memorijskih kartica je što se mogu koristiti za transfer podataka sa jednog laptopa na drugi, jer su skoro svi laptopovi opremljeni i čitačem kartica. I mogao bih tako do sutra, poenta je jasna, memorijske kartice su „ušle“ u gotovo sve uređaje, još samo da i frižideri počnu da ih koriste.

iber sprej predstavlja veoma efikasno sredstvo za samoodbranu. Nažalost, često možemo videti u sredstvima informisanja jako negativne vesti.

MEMORIJSKE KARTICE PROIZVOĐAČI

Postoji veliki broj proizvođača kartica, ovde ćemo pomenuti samo najbitnije i najkvalitetnije od njih.

Pitanje koje danas najkvalitetniji proizvođač kartica verovatno ostaje bez odgovora, svi su tu negde, karakteristike su slične, jednostavno to je nešto što se zaista veoma retko kvari.

Nabrojaćemo najbitnije proizvođače: Kingston, Transcend, SanDisk, Verbatim, Apacer, Toshiba, Sony,…

Kompanija Kingston je jedna od najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača memorija sa velikim tržišnim udelom. Na našem tržištu je prisutna dugi niz godina, a njeno ime je sinonim za kvalitet i pouzdanost.

TEHNICKE KARAKTERISTIKE MEMORIJSKIH KARTICA

Najbitnije karakteristike memorije su:

  • kapacitet,
  • brzina upisa podataka i b
  • rzina čitanja podataka.

Kako se tehnologija razvija i kako bi se ispunili zahtevi korisnika za što većim prostorom za skladištenjem, kapacitet memorija se stalno povećava. Da biste stekli bolji uvid u to koliko nekog materijala može da stane na određanu veličinu memorijske kartice, pogledajte tabelu ispod. Sigurni smo da će Vam to olakšati pravilan izbor veličine u skladu sa Vašim potrebama.

memorijske kartice velika 1

Naravno da kapacitet skladištenja varira u zavisnosti od kvaliteta materijala, tako da u tabeli ispod možete pogledati koliko fotografija staje na određenu veličinu memorijske kartice u zavisnosti od kvaliteta fotografije.

memorijske kartice velika 2

BRZINA MEMORIJSKE KARTICE

Brzina kartica predstavlja brzinu čitanja i brzinu upisa podataka na memorijsku karticu izraženu u MB/s (megabajti u sekundi).

Brzina čitanja podataka je bitna kada se podaci sa kartice prebacuju na hard disk računara ili kada neka aplikacija koristi podatke sa kartice.

Na osnovu brzine čitanja i upisivanja podataka kartice su podeljene u klase, pogledajte tabelu ispod.Što je kartica veće klase, to je i brzina upisa i čitanja sa nje veća.

memorijske kartice velika 3

CENE MEMORIJSKIH KARTICA

Nudimo najpovoljnije cene kartica. Najjeftinije cene memorisjkih kartica će te naći kod nas.

U našem asortimanu imamo samo kartice renomiranih svetskih proizvođača. Veliki izbor kartica različitih veličina. Ako tržite kartice sa najmanjom cenom na pravom ste mestu.

Prodavac zadržava pravo na promenu cene, sve prikazane cene se redovno ažuriraju i uglavnom su tačne. Prodavac usled eventualnog kašnjenja u ažuririanju cena zadržava pravo na promenu cena, mada ćemo se maksimalno truditi da se cene odmah promene i eventualna kašnjanja svedu na najmanju moguću meru.

Cene memorijskih kartica su veoma podložne promenama i na svetskom i na našem tržištu, usled toga česta je promena cena.