GPS praćenje

GPS pracenje - gps tracker - spijunska oprema - pracenje vozila - satelitsko pracenje vozila GPS pracenje vozila i ljudi. Satelitsko pracenje na najednostavniji nacin. Savremena spijunska oprema
Savremeno GPS praćenje
GPS pracenje osoba ili vozila se danas veoma jednostavno i lako primenjuje. Uredjaji koji se koriste za lociranje vozila se zovu gps tracker -i. Postoji veliki broj modela ovih uredjaja, razlicitih dimnezija, funkcija koje imaju, kvaliteta itd. a pored toga postoji razna spijunska oprema za razlicite namene.
https://www.spijunskaoprema.org/LOKATOR%20EXTREME
- GPS pracenje vozila - Najbolji lokator - Pracenje na Vasem mobilnom telefonu - Autonomija rada do 120 dana - Izuzetno jak magnet
https://www.spijunskaoprema.org/GPS%20TRACKER%20SA%20BATERIJOM
- GPS pracenje u realnom vremenu - Pracenje na Vasem mobilnom telefonu ili racunaru - Velika preciznost uredjaja - GPS pracenje ljudi i vozila
https://www.spijunskaoprema.org/GPS%20LOKATOR%20JEK%20MAGNET
- Najaci magneti - Najaci signal gps-a - 60 dana autonomije - Profesionalni uredjaj - Reaguje i na vibracije
https://www.spijunskaoprema.org/GPS%20TRACKER%20UGRADNI
- GPS lokator za ugradnju - Visoka preciznost u radu - Audio nadzor automobila - Mnostvo funkcija ( alarm kretanja, nagiba,….)
https://www.spijunskaoprema.org/GPS%20TRACKER%20FUSION
- GPS tracker FUSION - Pracenje u realnom vremenu - Jednostavna upotreba - Odlicna preciznost - Autonomija u radi
https://www.spijunskaoprema.org/GPS%20TRACKER%20ZA%20DECU
- GPS lokator za brzo lociranje - SOS DUGME - Jednostavno rukovanje - Modernog dizajna

VIDEO PREZENTACIJA UREDJAJA ZA GPS PRACENJE

Najbitnije karakteristike gps tracker -a:

 • Najbitnija karakteristika gps tracker -a je preciznost lociranja. Postoje modeli koji su veoma precizni sa greskom lociranja do 5m, a postoje i uredjaji koji mogu da imaju gresku i do 1 km, sto je za gps pracenje jako bitna karakteristika
 • Princip rada ovih gps tracker -a je sledeci: uredjaj prima signal sa satelita koji kruze oko zemlje, obradjuje podatke na osnovu svoje udaljenosti od satelita i triangulacijom odredjuje svoju poziciju, a zatim putem gsm mreze salje podatke korisniku i vrsi se gps pracenje.
 • Dakle, da bi uredjaj mogao uspesno da radi mora da bude u oblasti koja je pokrivena signalom mobilne mreze i mora da prima signal od minimum 3 satelita da bi mogao da precizno odredi svoju poziciju.
 • Srbija ima 98% pokrivenost svoje teritorije signalom mobilne telefonije,tako da to nije problem, pogledajte mapu pokrivenosti.
 • Sto se tice pozicije satelita gotovo uvek iznad Srbije ima vise od 3 satelita, tako da ni to ne predstavlja problem za rad ovih uredjaja.

GPS pracenje model gps tracker -a:

 • Osnovna podela gps tracker -a: gps tracker-e za ugradnju u vozilo i gps tracker-e za ubacivanje u vozilo bez ugradnje, i kod jednog i kod drugog modela se vrsi gps pracenje .
 • Modeli koji se ugradjuju u vozilo se povezuju na 12V ili 24 V i imaju neogranicenu autonomiju rada.
 • Modeli koji se ubacuju u vozilo imaju sopstvenu bateriju i autonomija rada takvih uredjaja zavisi od modela uredjaja za gps pracenje, obično je 2-4 dana.
 • GPS pracenje odnosno gps lokatori za vozila sa sopstvenim napajanjem mogu biti ubaceni u unutrasnji prostor auta ili postavljeni na automobil bez ulaska u auto. Jedini uslov koji mora biti ispunjen kada se radi o mestu postavljanja uredjaja jeste da mora biti postavljen na mestu gde moze da prima gps signal sa satelita.
 • Bilo kakva prepreka iznad uredjaja na pogledu ka nebu ometa prijem gps signala i uredjaj ne moze da izvrsi lociranje pozicije.
 • Ako recimo vozilo udje u tunel, u garazu, krece se izmedju visokih zgrada uskom ulicom, onda nece biti u stanju da uhvati gps signal i gps pracenje u tom trenutku nije moguce.
 • Ako se uredjaj postavi na vozilo tako da iznad sebe ima lim ( krov automobila) verovatno nece moci da primi gps signal i nece biti gps pracenja . Naravno ima dosta mesta na vozilu na kojiima se moze postaviti gps tracker za vozila. Recimo u zadnjem ili prednjem braniku vozila ( ovo vazi za automobile ne i za kamione) , bilo gde ispod sofersajbne, u krilima vozila ( ovo vazi za automobile ne i za kamione), u nekim vozlima moze da prima gps signal i ispod sedista,uglavnom vazi pravilo što otvoreniji put ka nebu to bolje.
 • Ili recimo analogija sa navigacijom, gde navigacija prima signal, primace i gps tracker , gps pracenje je zavisno od broja satelita.
 • Zatim druga podela se odnosi na nacin pracenja vozila, tako da imamo podelu na : gps tracker sa real time pozicijom i pracenjem na racunaru, gps tracker -a sa pracenjem preko mobilnog telefona i pozicijom u zeljenom trenutku i uredjaje koji snimaju putanju kretanja i koji nemaju real time pozicioniranje.

GPS pracenje i funkcije gps tracker -a:

 • GPS pracenje i funkcije koje mogu imati ovi gps tracker -i su razne i zavise od modela uredjaja: kontrola pozicije vozila, brzina kretanja vozila, kontrola rezervoara, upozorenje na otvaranje rezervoara, upozorenje na paljenje vozila, upozorenje na promenu nagiba vozila kada je na parkingu,upozorenje na prekoracenje brzine koje je definisana, prekid dovoda goriva u slucaju kradje i td. Uglavnom sto uređaj ima vise finkcija to je komplikovaniji za rad i gps pracenje postaje komplikovanije.
 • S obzirom da ima modela maih dimenzija, ovi uredjaji se mogu uspesno koristiti i za pracenje osoba, potrebno je samo takav jedan uredjaj postaviti u torbu ili na neko drugo pogodno mesto.
 • Takodje ovi uredjaji se mogu korisiti za pratnju i kretanja lovackih pasa prilikom lova, ili kao preventivna mera u slucaju da se pas izgubi. Naravno, lokatori za vozila se mogu primeniti i za gps pracenje plovnih vozila, gradjevinskih masina, poljoprivrednih masina itd.
 • Spijunska oprema koja se moze upotrebiti svuda