Biber sprej

BIBER SPREJ SREDSTVO ZA SAMOODBRADNU - Biber sprej efikasno sredstvo za samoodbranu vise vrsta u ponudi
BIBER SPREJ ZA SAMOODBRANU

Biber sprej predstavlja veoma efikasno sredstvo za samoodbranu. Nažalost, često možemo videti u sredstvima informisanja jako negativne vesti.

Otimanje ženskih tašni, silovanja, ubistva, skidanje lančića sa vrata, otimanje mobilnih telefona, to je postalo toliko učestalo da više i nije vest!

Zakon je dozvolio da imate biber sprej sa sobom kao sredstvo lične zaštite, zašto onda ne iskoristiti tu mogućnost?!

Odlikuju ga veoma jednostavno korišćenje i male dimenzije. Zahvaljući malim dimenzijama lako staje u žensku torbicu, džep odeće, pederušu.

Posebna prednost biber spreja je takozvano vreme reakcije od trenutka napada do trenutka delovanja. Kod uvežbanih ljudi to vreme je samo 1 do 1,5 sekudni.

Takođe, velika prednost biber sperjeva je što možete delovati na napadača sa udaljenosti i do 2m, za razliku od elektrošokera koji morate da naslonite na telo napadača.

Sa biber sprejom ne možete nikog povrediti, a pri tom se možete veoma efikasno zaštititi. Takođe, on se može koristiti za zaštitu od agresivnih pasa.

Zbog svojih dimenzija i jednostavnosti upotrebe, naročito je preporučljiv za osobe ženskog pola. Sa biber sprejom ćete se osećati sigurno, zaštićeno, tako da jako pozitivno deluje na psihu korisnika.
https://www.spijunskaoprema.org/BIBER%20SPREJ%20110%20MIL
BIBER SPREJ 110 MIL
Veoma jak - Domet prskanja ide i do 3m - Made in Germany
https://www.spijunskaoprema.org/BIBER%20SPREJ%2060%20MIL
BIBER SPREJ 60 MIL
Izuzetno jak - Domet prskanja ide i do 2m - Made in Germany
https://www.spijunskaoprema.org/BIBER%20SPREJ%2040%20MIL
BIBER SPREJ 40 MIL
Veoma jak - Domet prskanja ide i do 2m - Made in GERMANY
https://www.spijunskaoprema.org/BIBER%20SPREJ%2015%20MIL.
BIBER SPREJ 15 MIL.
Veoma jak - Domet prskanja ide od 1 do 2m - Made in EU.
https://www.spijunskaoprema.org/SUZAVAC%2060%20MIL
SUZAVAC 60 MIL
Veoma jak - Domet prskanja ide i do 2m - Made in U.S.A.
SUZAVAC
SUZAVAC SREDSTVO ZA SAMOODBRANU - Suzavac je jedno od najefikasnijih sredstava za samoodbranu. Dolazi u vrlo prakticnim pakovanjima koji su vrlo prakticni za upotrebu. Suzavci se odlikuju brzim reagovanjem i upotrebom, tj. od trenutka opasnosti do upotrebe prolazi samo par sekundi. Svima je poznato da se u svasta desava, od silovanja, pljacki i slicnih nemilih dogadjaja, nazalost te Vesti vise nisu i vesti, nego nesto sto se desava svakodnevno. Sto se tice zakonske regulative, zakon dozovljava nosesenje suzavca i upotrebu u samoodbrani, pa se onda postavlja pitanje sto to ne iskoristiti. Svaki suzavac odlikuju dve stvari: Jenostavno koriscenje i Male dimenzije Kao sto smo vec rekli velika prednost suzavca je vreme reakcije koje iznosi svega od 1 do 1.5 sekundi. Suzavci deluju na Veliku daljinu do 2m… a zbog svojih malih dimenzija i jednostavnosti upotrebe, najvise se preporucuje osobama zenskog pola. U svakom slucaju ovakav vid zastite ce Vam pruziti sigurnost, kako realnu tako i mentalnu.

Da li je biber sprej bezbedan za upotrebu?

Biber sprej je potpuno bezbedan za upotrebu. Taster za aktiviranje je tako napravljen da ne može lako da se sam aktivira u džepu. Takođe, da bi iz biber spreja izlazio gas, morate držati taster pritisnutim sve vreme. Znači ako taster nije pritisnut ni gas neće izlaziti. Gas koji se izbacuje iz suzavca ne ostavlja trajne posledice, već ima privremeno dejstvo.

Kako deluje Biber Sprej ?

Biber Sprej treba usmeriti ka licu napadača i pritisnuti taster. Taster treba držati pritisnutim sve dotle dok želite da iz bočice izlazi gasni sprej.

Domet spreja je do maksimum 3m, optimalno do 2m. Ukoliko duva jak vetar, logično domet delovanja suzvca se smanjuje.

Takođe, postoji i minimalna preporučljiva distanca od napadača , a to je 1m. Suzavac izaziva neodnošljivo peckanje kože i suzenje očiju, kašalj i stezanje u grudima, iritaciju sluznice nosa. Na taj način napadač je potpuno onesposobljen, jer nemože da vidi, a što se više trudi da vidi , toga sve više i više oči peku.

Efekat dejstva biber spreja traju i do 15 minuta. Napadač bi trebao da opere oči na česmi i da drži oči zatvorene neko vreme. Hemijski sastav suzavca ili gasnog spreja je različit, ali se u žargonu za sve gasne sprejeve koristi termin suzavac ili biber sprej.

Suzavac se pravi sa bočicama različite količine spreja, tako imamo bočice od 40ml,60ml,70ml,90,ml,110ml… Naše mišljenje je da Vam je i više nego dovoljna bočica od 60ml,pa čak i bočica od 40ml, sve ostalo je previše veliko i nepotrebno za svakodnevno nošenje.

Da li je Biber Sprej dozvoljen za upotrebu?
Biber sprej je zakosnki dozvoljen za sva lica koji imaju 16 ili više godina.

Takođe, dozvoljeno je njegovo posedovanje, nabavljanje i nošenje!

U članu 5 Zakona o oružju i municiji propisano je da za sva fiziča lica starija od 16 godina,pravna lica i privredne subjekte oružje za samoodbranu kao što su gasni sprejevi i elektrošokeri mogu nabavljati i držati bez isprave i obaveze da se prethodno prijave policiji.

Modeli BIBER SPREJEVA

Na tržištu postoji veliki broj modela Biber sprejeva. Razlikuju se hemijski sastavi, veličine bočica i proizvođači. Dejstvo je uvek isto ili približno, kao i efikasnost, bez obzira na hemijski sastav. Najprodavaniji su modeli od 40ml i 60ml, zbog svoje praktičnosti u smislu dimenzija i više nego dovoljne količine gasa.

BIBER SPREJ SREDSTVA ZA SAMOODBRANU

SUZAVAC I BEZBEDNOST UPOTREBE

Suzavac je sastojak koji je potpuno bezbedan za upotrebu, samo aktiviranje i okidanje suzavca je napravljen tako da ne moze doci do slucajne upotrebe. Prilikom aktiviranje morate non stop da drzite okidac da bi izlazio suzavac, tj. deluje samo onoliko koliko Vi zelite. Sam suzavac ne ostavlja trajne posledice, vec ima kratkotrajno i privremeno dejstvo, koje prolazi posle odredjenog vremena. A to je upravo ono Vreme koje je Vama neophodno da biste izbegli neposrednu opasnost.

Suzavac i nacin delovanje

Prilikom koriscenja suzavac treba usmeriti u pravcu neposredne opasnosti i aktivirati uredjaj. Okidac drzite sve vreme odnosno onoliko koliko zelite da izlazi gas.

Aktivno delovanje tj. prskanje gase je do 3m , a najoptimalnije je do 2m, naravno uticaj moze imati i jak vetar, tako da se domet suzavca smanjuje.

Dejstvo suzavca je vrlo karakteristicno: Nepodnosljivo peckanje kako koze tako i ociju, suzanje ociju, kasalj i stezanje i grudima kao i iritaciju sluznice nosa. Ovako se neposredna opasnost neoutralise , sto Vama daje dovoljno vremena da pravovremeno odreagujete.

Samo trajnost suzavca je oko 15minuta, a da bi se ublazila dejstva potrebno je oci i grlo ispirati vodom. Ali sva dejstva posle prestaju.

Da li su suzavci dozvoljeni za nosenje u upotrebu ?

Kratak odgovor je DA, suzavci su bezbedni za upotrebu svim osobam koji imaju 16 i vise godina. Medjutim, svaka zloupotreba moze biti kaznjiva tako da ovo morate upotrebaljavati samo u smislu samoodbrane.

Dakle dozvoljeno je nosenje, nabaljanje i posedoanje .

Zakon o oruzju Republike Srbije