Kada vam neko pomene prisluškivanje, verujemo da su bubice za prisluskivanje prvi uređaji koji vam padnu na pamet. U pitanju su maleni uređaji, koji se mogu postaviti bilo gde, i koji omogućavaju da se čuje ono što se dešava na određenoj udaljenosti. Najveća prednost bubica za prisluškivanje ogleda se upravo u njihovoj veličini. Jer tako male mogu da se neprimetno postave na određena mesta, gde se neće videti. A omogućiće da se dođe do potrebnih informacija. Ovi prislušni uređaju su vrlo rasprostranjeni kada je prisluškivanje u pitanju.

Cemu su sve namenjene bubice za prisluskivanje

Bubice za prisluškivanje su namenjene audio nadzoru, i postoji više načina za primenu i funkcionisanje bubica. Mogu biti povezane preko WiFi konekcije, Bluetooth bežične bubice – preko Bluetooth-a, mogu da se aktiviraju pozivom sa mobilnog telefona. Mogućnosti su raznovrsne, a primena konkretnog uređaja zavisi od situacije. Veoma lako i jednostavno mogu da se kamufliraju, upravo zbog veličine. Tako da ćete vrlo teško uočiti bubicu, ukoliko je baš namenski ne tražite. U suštini, najveći problem jeste obezbediti neprimetno postavljanje bubice, sve ostalo je vrlo jednostavno. Može se ubaciti u torbu, može se zakačiti na neki drugi uređaj, može se postaviti u telefon, u kompjuter, mogućnosti su praktično neograničene. Na ovaj način obezbeđuje se nesmetano prisluškivanje, prikupljanje informacija od značaja. Te stoga ne iznenađuje činjenica da su bubice za prisluškivanje najpopularniji prislušni uređaji.

Primena bubica za prisluškivanje

Najveću primenu bubice su imale kod studenata, kada je bilo u pitanju polaganje ispita. Bubice za ispite dovoljno malene da stanu u uho, da se ne vide, a opet efikasne kada je studentu potrebna pomoć sa strane prilikom polaganja ispita. Naravno, u današnje vreme je poznato da se bubice koriste u ove svrhe, pa veliki broj fakulteta ima ometače signala, kako se bubice ne bi koristile. Ali svakako u pitanju su uređaji koji imaju veliku primenu u brojnim aspektima života i rada ljudi.

Generalno, sva pitanja u vezi sa prisluškivanjem i praćenjem striktno su regulisana zakonom. Tako da prilikom upotrebe ovih uređaja, kao npr. bežične bubice morate biti vrlo obazrivi. Dostupni su praktično svuda, ali to ne znači da se mogu koristiti bez kontrole, i bez savesti. Imajući u vidu da postoje mnogobrojni modeli i vrste, najbolje bi bilo da se posavetujete sa stručnjacima u ovoj oblasti. Kako biste znali koja vama najviše odgovara, za one svrhe kojima je namenjena. Bećične ili žične bubice za prisluškivanje svakako se najviše koriste kada su ovi tipovi uređaja u pitanju. Jer su se do sada pokazale kao vrlo efikasne i kao korisne u različitim aspektima.

Bubice za prisluskivanje su poslednjih godina doživele pravu ekspanziju, koriste se u mnogim oblastima, ali svakako treba biti pažljiv kada je njihova primena u pitanju. Napredak tehnologije donosi nova rešenja u domenu prisluškivanja i praćenja, ali naravno potrebno je uvek imati u vidu zakonska ograničenja i propise kojima je njihovo korišćenje regulisano, jer nemaju za cilj da ugroze bilo čiju bezbednost, život ni posao. Prislušni uređaji su svakako naša realnost, a da li je njihova primena uvek opravdana, to je večito pitanje koje često ostaje bez adekvatnog odgovora.

Relevantne strane za bubice za prisluškivanje

 

ŠPIJUNSKA OPREMA PRISLUŠKIVAČI I PRIMENA ZA PRISLUŠKIVANJE

ŠPIJUN BUBICE

VODIČ KROZ ŠPIJUNSKU OPREMU