ŠTA SU ŠPIJUN BUBICE ?

Spijun bubica je termin koji se koristi u žargonu, a označava bilo koji uređaj malih dimenzija koji se koristi za audio nadzor određenog prostora. Tako da se pod termin spijun bubica mogu smatrati snimači razgovora, gsm bubice, radio bubice, uhf bubice, vhf bubice, wifi bubice. Spijun bubice se mogu sakriti bilo gde,recimo  u automobilu, stanu, kancelariji, torbi, odeći…S obzirom da su to uglavnom mali uređaji i često kamuflirani jako ih je teško pronaći.

spijun bubice

PRINCIP RADA SPIJUN BUBICE

Najpre je neophodno postaviti spijun bubicu u određani prostor. To je najrizičniji deo „operacije“ tako da  treba dobro promisliti gde i kako sakriti špijun bubicu. Takođe ima bubica koje su već kamuflirane, kao što su recimo špijun bubice u PC mišu, produžnom kablu, punjaču za mobilne telefone. Kada ste postavili uređaj za prisluškivanje na željenu lokaciju završili ste glavni deo posla. Sada samo ostaje da sa određene udaljenosti slušate razgovor u prostoru gde su spijun bubice postavljene. Ta udaljenost je  kada su u pitanju gsm bubice ili wifi bubice neograničena, tj. možete slušati razgovore sa bilo koje distance. Kada su u pitanju radio bubice, uhv bubice, vhf bubice domet slušanja je ograničena i morate biti u blizini prostorije koja se prisluškuje. Špijun bubice kao što su snimači razgovora se ne slušaju direktno, već se ostave u određenom prostoru gde vrše snimanje. Kada budete u prilici da uđete u prostoriju koju prisluškujete, uzimate snimače razgovora i preslušavate snimljeni materijal.

KAKO IZGLEDAJU SPIJUN BUBICE ?

Nema određenog pravila kako izgledaju spijun bubice , ima mnogo različitih grupa uređaja i veliki broj modela u svakoj grupi uređaja, ali probaćemo da Vam približimo materiju. Gsm bubice moraju u sebi da imaju ubačenu sim karticu nekog mobilnog operatera.Sim kartica može biti standardne dimenzije, ali može biti i micro sim kartica, kao i nano sim kartica. Dakle, ako pronađete negde uređaj koji u sebi ima sim karticu vrlo je izvesno da je u pitanju gsm prisluškivač. Ako pronažete neki imali uređaj koji u sebi ima mali mikrofon i antenu u obliku žice dužine 10-50 cm, onda se možda radi o nekoj radio bubice, uhv ili vhf bubici. Ti uređaji nemaju u sebi sim karticu, oni emituju signal na nekoj svojoj frekvenciji. U principu, možda je nabolje da pogledate sve proizvode na našem sajtu i videćete veli broj raznovrsnih uređaja. Tu imate velik broj slika, video klipova i kompletan tehnički opis za svaki uređaj.Primetićete da postoji dosta modela koji su jako dobro kamuflirani i koji se koriste u svakodnevnoj upotrebi, Recimo imate PC  miš koji izgleda identično kao PC miš i koji radi kao miš , a unutra je ugrađena gsm bubica. Ili recimo imate produžni kabl koji izgleda idnetično kao produžni kabl koji se prodaje, kome sve utičnice rade, a unutra opet ugrađena gsm bubica. Postoji veli broj stvari koji su u svakodnevnoj upotrebi i u koje se može ugraditi špijun bubica.

KOJE SU NAJBOLJE SPIJUN BUBICE?

Kada su u pitanju gsm bubice neograničenog dometa slušanja, najbolji je model u produžnom kablu „PREMIUM“ https://www.spijunskaoprema.org/prisluskivaci/prisluskivac-u-produznom-kablu/ . To je najkvalitetniji kabl koji možete kupiti sa najboljim kvalitetom zvuka i najvećom prijemnom moći mikrofona. Kada su u pitanju snimači razgovora, ubedljivo najbolji model je SVOS japanske proizvodnje https://www.spijunskaoprema.org/prisluskivaci/svos-snimac-razgovora-prisluskivac/ . Ima najveću autonomiju rada, najbolju kamuflažu, najbolji kvalitet elektronike i zvuka. To bi bile i dve naše najbolje preporuke!

 

spijun bubice