Ovo je vreme čuda… Sigurno da ovim rečima možemo opisati ove prve decenije XXI veka. Dešava se sve ono što nekad nije bilo zamislivo. Neke od tih stvari nekada su postojale samo u pričama, ili na filmovima. Danas smo mi svedoci da se sve to pojavilo i u našoj stvarnosti. Jedna od tih stvari svakako su prisluškivači.

U pitanju su uređaji koje je na filmu davno koristio još Džejm Bond. A danas i vi možete biti u njegovoj ulozi. Možete u svom domu koristiti prisluškivače. Ili na nekom drugom mestu. Tehnologija se do te mere razvila, da danas oni mogu biti potpuno neprimetni. I to je njihova najveća prednost. Jer kada ne znate da su prisluškivači oko vas, tada otkrivate sve svoje najdublje tajne, zar ne. Zanimljivo? Ili možda opasno?

Da li upotreba prisluškivača u vašem domu može imati opravdanje?

Ukoliko se brinete za svoju bezbednost ili želite da zaštitite sigurnost svoje porodice. Danas postoji veliki broj prisluškivača različite veličine, oblika i dometa. Izbor zavisi od svrhe prisluškivanja. Prisluškivači mogu biti ugrađeni u vaš telefon. Ili mogu biti postavljeni na skriveno mesto u sobi. Televizor, lampa u ćošku, fioka koju ne otvarate često. Toliko je različitih mogućnosti. Mogu čak biti skriveni i u produžnom kablu. Ili u nekom drugom predmetu, gde nikome ne bi palo na pamet da traži. Na taj način mogu se vrlo diskretno ubaciti gde god je potrebno. Osnovni cilj prisluškivača jeste da detektuju zvuk u prostoriji u kojoj se nalaze. I taj zvuk prenose do mesta na kome slušate razgovor. Najčešće se prisluškivači koriste kada je potrebno prisluškivati razgovor u trenutku dok se on dešava. Tada u realnom vremenu dobijate prenos zvuka i dobijate informacije koje se u razgovoru pominju.

Neki od prisluškivača imaju opciju snimanja razgovora, pa ga možete poslušati i kasnije. Možete koristiti prisluškivače bubice, prisluškivače u produžnom kablu ili prisluškivače za telefon. Sve zavisi od toga kakve mogućnosti postavljanja prisluškivača imate. Prisluškivači koji imaju senzor pokreta poslednja su reč tehnike u ovoj oblasti. Udalljenost na kojoj rade praktično je neograničena. A senzor može da se koristi za različite opcije. Ukoliko ih postavljate u vašem domu, onda vam je skoro svejedno. Ako prisluškivač postavljate na neko drugo mesto, onda morate razmišljati o mogućnosti postavljanja. Danas postoji veliki broj stručnjaka koji se bave ovom oblašću, sa kojima se možete posavetovati.

upotreba prisluskivaca u kuci

Kada su prisluškivači opcija?

Upotreba prisluškivača u vašem domu nije uobičajena. I većina domova ih ne koristi, niti ih poseduje. Ali kažu – muka čoveka natera na svašta. Ako imate neku situaciju koju ne možete da rešite drugačije, onda prisluškivači mogu biti opcija. Birajte kvalitetne proizvode. Birajte one opcije koje su jednostavnije za postavljanje. I što je najvažnije, budite vrlo diskretni. Prisluškivači nisu proizvodi koje ćete naći na rafu u supermarketu. Niti na polici u lokalnoj knjižari, ili farbari. To su specijalizovani prozvodi koje prodaju specijalizovani prodavci. Osobe dovoljno stručne, od poverenja, koje vas mogu posavetovati koji je model pravi izbor za vas. Pre nego što izaberete konsultujte se sa proverenim osobama. Uštedeće vam i vreme i novac. Jer samo pravi stručnjak može da zna šta vama treba.

Zato, ako morate koristiti prisluškivače, birajte samo najbolje. Zaštitite sebe, i bezbednost svoje porodice na najbolji način na koji znate. Prisluškivači su samo uređaji. A od načina na koji ih koristite zavisi da li će vam oni pomoći ili ne. Novo doba je doba tehnologije. Iskoristite je i vi, da budete sigurni i bezbedni. Da budete zaštićeni od svih izazova sa kojima se u današnje vreme možete suočiti. Informacija je danas zlata vredna. Budite prvi koji će do nje doći, u pravo vreme.

Preporučujemo da pročitate i sledeće teme: