Dobar privatni detektiv će imati mnogo opreme i alata za potrebe detektivskog posla. Ako ozbiljno želite da postanete privatni detektiv morate da prevaziđete sve prepreke i izazove koje ovaj posao zahteva. Morate da uložite u profesionalnu opremu koja će vam se vremenom višestruko isplatiti.

Oprema koju privatni detektivi koriste mora da bude kvalitetna i profesionalna. Oprema koju najčešće koriste je oprema za nadzor. Nadzor podrazumeva posmatranje ponašanja određene osobe ili osoba, obično sa distance. Špijunska oprema se takođe koristi za sprovođenje kontra-nadzora radi provere elektronskih prisluškivačkih uređaja, ili da sprečite druge da posmatraju vaše ponašanje. Špijunske gadžete uglavnom koriste privatni detektivi, policajci, lovci na glave, pa čak i vojska.

U mnogim slučajevima, detektivi koriste špijunsku opremu bez znanja subjekata koji se posmatraju. Ovo se obično radi kada se prikupljanju informacije kao što su video snimci, fotografije ili podaci o aktivnostima osobe. Pored toga, oprema postaje neophodna za ličnu i kućnu bezbednost. Na primer, ljudi obezbeđuju svoje domove sigurnosnim kamerama, monitorima na prozorima, skrivenim uređajima i bežičnim kamerama.

ŠPIJUNSKE KAMERE I PRISLUŠKIVAČI

Privatni detektivi koriste različite vrste skrivene opreme za prisluškivanje. Za snimanje i analizu zvuka da bi uhvatili razgovore koju će se koristiti kao dokaz u istragama. Na primer, kada privatni detektiv vrši nadgledanje na daljinu, on može da koristi razne vrste opreme. A to je oprema audio nadzor kao što su pojačani mikrofoni, elektronski uređaji za prisluškivanje ili čak špijunski softver za mobilni telefon.

Važno je da poznajete zakone koji se odnose na upotrebu opreme koju koristite za audio snimanje i nadzor u vašoj zemlji.
Prisluškivači su takodje obavezan deo detektivske opreme. Koriste se za prisluškivanje mobilnih telefona, automobila, mogu da se ugrade u produzni kabal, punjač, budilnik, led sijalicu, jonizator i td. Svuda gde je potrebna profesionalna upotreba prisluškivača.

oprema koju koriste privatni detektivi

Dvogledi su takodje obavezna oprema privatnih detektiva za praćenje na daljinu. Za noćno posmatranje koriste naočare za noćno praćenje.
Detektivi koriste i specijalizovane hardverske i softverske programe. I to da špijuniraju računare, snimaju surfovanje internetom i druge aktivnosti na računaru. Zatim da beleže pritiske na tastere i snimaju razgovore u ćaskanju i razmenu e-pošte.

Privatni detektivi često moraju da slušaju razgovore iz daljine, pa se često koriste elektronski uređaji za prisluškivanje i slušalice.

Pored toga, privatni detektivi često koriste slušalice kako bi im ruke bile slobodne kada posmatraju nečije akcije iz daljine. Ovo omogućava privatnom oku da istovremeno upravlja drugim uređajima, kao što su video kamera, dvogled, naočare za noćno gledanje ili drugi tip kamere.

Biti privatan detektiv nije ni malo jednostavno ni lako, prisluškivači raznih vrsta i namena kao i špijunske kamere su sastavni deo detektivske opreme. U koliko se odlučite da postanete privatan detektiv morate uložiti novac u dobru i kvalitetnu opremu. Morate se upoznati sa zakonom koji se odnosi na upotrebu opreme za audio snimanje i nadzor u vašoj zemlji.

Mozda će vas zanimati da pročitate jos neku od zanimljivih tema vezano za snimanje i prisluškivanje

Neovlasceno snimanje – Kako se zastititi?
Prisluskivanje, prisluskivaci i opasnosti savremenog doba
Kako zastititi mobilni telefon od prisluskivanja?
Kako se zaštititi od prisluškivanja?