Predpostavljam da ste nekada gledali neki špijunski film kao što je recimo Bornov identitet i pomislili u sebi: „Da, želeo bih i ja to da uradim“. Duboko u sebi, možda znate da Džejson Born može da radi stvari koje vi ne možete, ali to ne znači da uz pomoć nekih od najboljih špijunskih gadžeta ne možete barem pokušati.

Najbolji uređaji nisu samo za akcione zvezde velikog ekrana. Postoje mnoga zanimanja iz stvarnog sveta u kojima vam špijunski gadžet može pomoći da dobijete informacije koje su vam potrebne i da posao obavite ispravno.Kao što su recimo novinari i službenici za sprovođenje zakona, svi oni u svom poslu mogu da pronadju upotrebu špijunske opreme. Čak prosečan čovek u svom mestu koristi neku vrstu špijunske opreme, poput recimo kamere na mobilnom telefonu.

Koju špijunsku opremu koristimo u svakodnevnom životu?

U današnje vreme, špijunska oprema je postala sve prisutnija u svakodnevnom životu. Čak i obični ljudi mogu kupiti razne vrste špijunske opreme kako bi zaštitili svoje porodice i svoju imovinu. Neki od prisluškivača i opreme za špijuniranje se mogu naći u prodavnicama.

Postoje softveri koje mozete kupiti i koji Vam omogućavaju praćenje aktivnosti drugih osoba na internet. Postoje i slobodni delovi on-line sajtova gdje možete preuzeti besplatne verzije ovog softvera za potrebe istraživanja ili ličnih potreba.

Pored softvera postoje i razne vrste slušalica za prisluskivanje koje možemo koristiti u svakodnevnom životu. Kao i razna oprema koja omogućava monitoring događaja. Tako recimo u trgovinama, tržnim centrima, pumpama i drugim radnjama postoje kamere koje non-stop snimaju vašu aktivnost. Isto tako i video nadzor kućnih objekata spada u neki vid špijunske opreme koju koristite u svakodnevnom životu.
GPS praćenje, fotografisanje i snimanje videa takođe je jedan vid špijunske opreme koju vi koristite svakodnevno, kao i deciji smart satici koji vam omogućavaju da u svakom trenutku znate gde se nalazi vaše dete.

Sebe i svoju imovinu zaštitite pomoću špijunske opreme namenjene za svakodnevnu upotrebu.