XXI vek je vek znanja. Informacija je danas moć. A onaj ko poseduje prave informacije, određuje pravila igre. I ne, nije u pitanju najava novog špijunskog filma. U pitanju je realnost. Svi smo svedoci toga da se poslednjih godina često govori o prisluškivanju.

Govori se i o nedozvoljenom snimanju. Kako poznatih, tako i onih manje poznatih ljudi. Skrivene kamere su često postavljene na mestima gde ih najmanje očekujete. Iako je to protivzakonito, pronaći ih i dokazati je druga strana priče.

Planirate odlazak na odmor, a želite da budete bezbedni?

Idete u hotel ili privatan smeštaj, a ne znate da li tamo postoje skrivene kamere? Evo kako na najlakši način možete u to da se uverite. Najpre možete jednostavno da pogledate po sobi. I da proverite mesta koja vam deluju sumnjivo. Postoje i različite opcije da primenom mobilnog telefona možete da proverite da li postoje skrivene kamere u prostoru. Mada to nije baš najpouzdanija opcija. Možete se igrati detektiva, pomeriti svaku stvar u sobi, zaviriti u svaki ćošak, uređaj, ventilacioni otvor. Možete zamračiti prostor utišati sve i osluškivati da li se čuje rad nekog tajnog uređaja. Ni to ne rešava problem uvek. Jer danas kamere mogu biti vrlo minijaturne, nečujne, bežične. Tako da ih često golim okom ne možete videti, niti ih možete čuti.

Ako više nemate ideja, tada vam u pomoć dolaze detektori kamera. U pitanju je uređaj novije generacije. Koristi savremenu tehnologiju i vrlo precizno detektuje kamere u prostoru. Svejedno je koja vrsta kamere je postavljena. Da li je bežična, da li nije, da li koristi radio frekvencije, ili neke druge. Detektori su toliko sofisticirani, da mogu da pronađu sve. Osim kamera, postoje detektori koji mogu da pronađu i GPS uređaje, kao i uređaje za snimanje zvuka. Ako ga ponesete sa sobom na odmor, mirno ćete spavati.

Skenirate sobu čim uđete i nakon toga možete da se opustite i uživate u odmoru. Detektori prisluškivača rade isti posao, samo što oni traže uređaje za prisluškivanje. Možete ih primeniti na bilo koju prostoriju. I možete ih koristiti koliko god je puta potrebno. Ako će vas to umiriti i potvrditi da u hotelu ili privatnom smeštaju ne postoje kamere ili prisluškivači. Na ovaj način ste zaštitili sebe i svoju privatnost.

 

detektor prisluskivaca

Detektori prislušnih uređaja

Detektori kamera su vrlo praktični. Uglavnom su manjih dimenzija, pa lako mogu stati u vaš prtljag, čak i u džep. Uglavnom svi detektori imaju više modula rada. Vi birate koji vama odgovara. Vrlo je diskretan. Lako se koristi. Možete ga upotrebiti bilo gde. Otkriva sve vrste kamera, pa možete biti sasvim sigurni u rezlutate njegovog rada.

Detektori prisluškivača uglavnom rade na malo drugačijem principu. Oni rade pretragu po zvuku. Ali i oni su korisna stvarčica. Kada želite da budete sigurni da vas niko ne prisluškuje, nabavite jedan ovakav uređaj. Nisu komplikovani za rukovanje. Daju rezultate odmah. Tako da možete da se opustite u hotelu ili apartmanu, da uživate u odmoru bez stresa. Ovi uređaji rade za vas.

Kada je već tehnologija toliko napredovala, zašto da je ne iskoristimo. Ako već neko koristi tehnologiju da vas prisluškuje i snima, uzvratite istom merom. Odbranite se jednostavno, upotrebom detektora kamera i detektora prisluškivača. Ne dozvolite da neko narušava vašu privatnost. Iskoristite dozvoljena sredstva da se zaštitite. Jer danas, biti bezbedan i siguran je prioritet. Dozvolite sebi da se opustite. Da živite normalan život, uz pomoć uređaja koji mnoge stvari čine lakšim.