Menu

SUZAVAC

Vise modela suzavaca razlicitih velicina i oblika

SUZAVAC SREDSTVO ZA SAMOODBRANU

SUZAVAC - SUZAVCISuzavac je jedno od najefikasnijih sredstava za samoodbranu. Dolazi u vrlo prakticnim pakovanjima koji su vrlo prakticni za upotrebu. Suzavci se odlikuju brzim reagovanjem i upotrebom, tj. od trenutka opasnosti do upotrebe prolazi samo par sekundi.

Svima je poznato da se u svasta desava, od silovanja, pljacki i slicnih nemilih dogadjaja, nazalost te Vesti vise nisu i vesti,  nego nesto sto se desava svakodnevno.

Sto se tice zakonske regulative, zakon dozovljava nosesenje suzavca i upotrebu u samoodbrani, pa se onda postavlja pitanje sto to ne iskoristiti.

Svaki suzavac odlikuju dve stvari:  Jenostavno koriscenje i Male dimenzije

Kao sto smo vec rekli velika prednost suzavca je vreme reakcije koje iznosi svega od 1 do 1.5 sekundi.

Suzavci deluju na Veliku daljinu do 2m… a zbog svojih malih dimenzija i jednostavnosti upotrebe, najvise se preporucuje osobama zenskog pola. U svakom slucaju ovakav vid zastite ce Vam pruziti sigurnost, kako realnu tako i mentalnu.


SUZAVCI MODELI I CENA


SUZAVAC - SUZAVCI

60ml

Izuzetno jak

Domet prskanja ide i do 2m

Made in Germany

SUZAVAC NATO 60ml

SUZAVAC - SUZAVCI

60ml

Veoma jak

Domet prskanja ide i do 2m

Made in U.S.A.

SUZAVAC U.S.A. 60ml

SUZAVAC - SUZAVCI

15ml

Veoma jak

Domet prskanja ide od 1 do 2m

Made in EU.

SUZAVAC ZENSKI VIDEO KLIP

SUZAVAC GALERIJA SLIKA

SUZAVAC I BEZBEDNOST UPOTREBE

Suzavac je sastojak koji je potpuno bezbedan za upotrebu, samo aktiviranje i okidanje suzavca je napravljen tako da ne moze doci do slucajne upotrebe. Prilikom aktiviranje morate non stop da drzite okidac da bi izlazio suzavac, tj. deluje samo onoliko koliko Vi zelite. Sam suzavac ne ostavlja trajne posledice, vec ima kratkotrajno i privremeno dejstvo, koje prolazi posle odredjenog vremena. A to je upravo ono Vreme koje je Vama neophodno da biste izbegli neposrednu opasnost.

Suzavac i nacin delovanje

Prilikom koriscenja suzavac treba usmeriti u pravcu neposredne opasnosti i aktivirati uredjaj. Okidac drzite sve vreme odnosno onoliko koliko zelite da izlazi gas.

Aktivno delovanje tj. prskanje gase je do 3m , a najoptimalnije je do 2m, naravno uticaj moze imati i jak vetar, tako da se domet suzavca smanjuje.

Dejstvo suzavca je vrlo karakteristicno: Nepodnosljivo peckanje kako koze tako i ociju, suzanje ociju, kasalj i stezanje i grudima kao i iritaciju sluznice nosa. Ovako se neposredna opasnost neoutralise , sto Vama daje dovoljno vremena da pravovremeno odreagujete.

Samo trajnost suzavca je oko 15minuta, a da bi se ublazila dejstva potrebno je oci i grlo ispirati vodom. Ali sva dejstva posle prestaju.

Da li su suzavci dozvoljeni za nosenje u upotrebu ?

Kratak odgovor je DA, suzavci su bezbedni za upotrebu svim osobam koji imaju 16 i vise godina. Medjutim, svaka zloupotreba moze biti kaznjiva tako da ovo morate upotrebaljavati samo u smislu samoodbrane.

Dakle dozvoljeno je nosenje, nabaljanje i posedoanje .

 

Zakon o oruzju Republike Srbije